Informatie voor zorgprofessionals

Script biedt een dagbesteding voor mensen met autisme en momenteel zijn er 24 werkplekken. De 24 werkplekken zijn verspreid over vier ruimtes. We hebben een aparte kantine voor de pauzes, en een aparte ruimte voor vergaderingen en gesprekken. Vanzelfsprekend zijn alle ruimtes prikkelarm.

Medewerkers

Bij Script is er altijd een HBO gediplomeerd begeleider aanwezig. Deze begeleider ondersteunt de deelnemers tijdens de dagelijkse werkzaamheden, stelt samen met de desbetreffende deelnemer doelen op, schrijft de begeleidingsplannen en onderhoudt contact met het eventuele netwerk van de deelnemer. Eén dagdeel per week is de psycholoog aanwezig, die ondersteunt de begeleider bij het maken van de begeleidingsplannen en voert intakes en evaluaties.

Onze doelgroep

We richten ons op mensen met een gemiddelde en hoge intelligentie met interesse in ICT, de voorkeur gaat uit naar programmeerwerk. Mocht iemand er aan twijfelen of zijn of haar interesse bij de ICT ligt, zoeken wij dat graag met diegene uit. Bij Script hanteren we geen leeftijdsgrens. Agressie is bij Script een contra-indicatie, aangezien we een rustige en stabiele groep willen vormen.

Maatwerk

Elke deelnemer heeft bij ons zijn eigen plek, letterlijk en figuurlijk. Onderdeel hiervan is het op maat gemaakte begeleidingsplan met persoonlijke doelen. Deze doelen kunnen uiteenlopen van, vrij basaal; “ Het activeren van het dag- en nachtritme” tot zeer specifiek zoals: “Toetreden van de arbeidsmarkt”.  Deze doelen worden met regelmaat geëvalueerd. Dit wordt samen met de deelnemer, het eventuele netwerk, de begeleider en de psycholoog gedaan. Maatwerk gaan we niet uit de weg, we streven naar de perfecte mix.

Financiering

Script heeft een contract voor zorg in natura (ZIN) met de onderstaande gemeenten:

  • Gemeente Groningen
  • Gemeente Midden-Groningen
  • Gemeente Ooststellingwerf
  • Gemeente Westerkwartier
  • Gemeente Westerwolde

De inwoners van deze gemeenten kunnen we zorg in natura aanbieden. We werken naast deze financieringsvorm ook met persoonsgebonden budgetten (PGB’s).


Neem contact met ons op voor meer informatie over ons zorgaanbod.