Script informatie voor zorgprofessionals

Ik ben een zorgprofessional

Script biedt zorg en re-integratie op hoogwaardig niveau. Concreet betekent dit dat wij onze deelnemers afhankelijk van de wensen en behoeftes voorzien van structuur, perspectief en het gevoel van meedoen. We hebben contracten met verschillende gemeenten en het UWV.

Lees meer over Script

Inclusie, het gevoel hebben dat je meedoet enerzijds en perspectief, weten dat je morgen een stap kunt zetten waar je vandaag nog niet aan toe bent. Met deze twee pijlers richt Script zich op de begeleiding van mensen met autisme en/of hoogbegaafdheid. Slimme jongens en meiden vol potentieel en behoeftes zitten thuis. Middels individuele begeleiding, groepsbegeleiding en re-integratietrajecten helpen de begeleiders van Script deze doelgroep een volgende stap te maken. Want uit onderzoek en ervaring weten we dat je kenmerken van autisme heel goed kunt ontwikkelen tot bruikbare vaardigheden binnen de ICT. Jij als zorgprofessional snapt dit direct.

Zorgaanbod

Script biedt individuele- en groepsbegeleiding voor mensen met autisme en/of hoogbegaafdheid. Het doel is altijd om iemand een stapje verder te helpen in zijn of haar leven. Dat kan bijvoorbeeld zijn door iemand op een goede manier naar een volgende opleiding of baan te helpen, maar soms is Script ook gewoon een fijne en rustige plek om je leven te structureren en te stabiliseren.

Thuisbegeleiding

Voor als het thuis niet zo lekker gaat, biedt Script ambulante begeleiding aan mensen met autisme. Meestal is er sprake van problemen op verschillende leefgebieden die niet op andere wijze op te lossen zijn. Ons expertise ligt op het gebied van autisme, eventueel gecombineerd met dwang, angst of somberheidsklachten.

Dagbesteding

Op de locatie in Groningen hebben we comfortabel ingerichte, prikkelarme werkplekken voor mensen met autisme en interesse in ICT. Inhoudelijk zijn deelnemers aan het (leren) programmeren. Ondertussen werken we ook aan persoonlijke doelen. We benutten talenten en zodra het mogelijk is stromen deelnemers uit naar een opleiding of een betaalde baan.

Kracht van het team

Script heeft een veelzijdig team dat gespecialiseerd is in autisme en ICT. Alle medewerkers hebben een achtergrond in de GGZ en/of ICT. Zij weten daarom als geen ander hoe beide sectoren elkaar kunnen versterken.

Door de aantrekkingskracht van ICT op mensen met autisme te benutten spreken we onze doelgroep maximaal aan. Met de verschillende specialisaties van het team, kunnen hoogwaardige trajecten met een hoog kwaliteitsniveau worden geleverd. De intensieve samenwerking met verschillende (zorg-)organisaties en de doortastende aanpak, resulteren in de beste zorg voor de deelnemers.

Praktisch

Script biedt zorgtrajecten voor inwoners uit diverse gemeenten in Noord-Nederland. De zorgtrajecten worden over het algemeen gefinancierd uit de WMO, WLZ of Jeugdwet. Met veel gemeenten hebben we een contract voor het leveren van zorg in natura. Mocht dit niet het geval zijn staan we open voor een financiering middels PGB.

We zijn HKZ gecertificeerd en hebben enkel HBO+ geschoolde medewerkers. Een deel van de begeleiders is SKJ geregistreerd.

Er zijn geen harde leeftijdsgrenzen. De jongste deelnemers zijn rond de 15 jaar, de oudste deelnemers ongeveer 60 jaar. De gemiddelde leeftijd is 28 jaar.

Voor klanten van het UWV hebben we een leerwerktraject ontwikkeld dat gefinancierd kan worden als traject werkfit maken, en als een scholingstraject. Voor meer informatie over ons re-integratieaanbod staat onze werkcoach je graag te woord. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor alle trajecten zijn momenteel plekken beschikbaar, er is geen wachtlijst. Instromen kan op elk gewenst moment, vul voor een kennismakingsgesprek een interesseformulier in.

Met verschillende gemeenten hebben we een contract voor het leveren van zorg in natura voor WMO. Hieronder zie je de lijst. Staat jouw gemeente er niet tussen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  • De RIGGJeugdzorg dagbesteding
  • Gemeente EemsdeltaWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
  • Gemeente GroningenWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
  • Gemeente Het HogelandWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
  • Gemeente Midden-GroningenWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
  • Gemeente WesterkwartierWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
  • Gemeente WesterwoldeWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
Tag: Zorgaanbod

Voor zowel dagbesteding- als ambulante begeleiding is er momenteel geen wachtlijst. Na mondeling akkoord door de zorgverwijzer kan direct gestart worden.

Tag: Zorgaanbod

Script levert dagbesteding en individuele begeleiding vanuit de WMO, WLZ en Jeugdwet.

De meeste deelnemers bij Script hebben autisme of hoogbegaafdheid. Je hoeft geen diagnose te hebben. Onze begeleiding is erop ingericht om goede ondersteuning te kunnen bieden bij autisme en alles wat dat met zich mee brengt.

Heb je geen autisme, maar denk je wel dat Script een goede plek voor jou kan zijn? Neem dan contact op, we gaan dan samen de mogelijkheden bespreken.

Tag: Zorgaanbod
Bekijk alle veelgestelde vragen

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op