Ik wil me ontwikkelen als developer - Script Groningen

Werken als software developer

Ik wil mij ontwikkelen als developer

Bij Script werken mensen met autisme aan hun IT skills. Van individueel aan je eigen project werken, tot in groepsverband software bouwen. Bij Script kijken we naar wat het beste bij jou past en hoe jij aan je toekomst als software developer kan werken.

Lees meer over Script Aanmelden

Trajecten

Script biedt twee trajecten die beide gericht zijn op jouw ontwikkeling als developer. Beide trajecten hebben een belangrijke overeenkomst: je bent altijd bezig met het ontwikkelen van software.

Hieronder lees je wat de verschillen zijn.

Het maatwerktraject is een traject waarbij je start met een persoonlijk plan dat naar jouw behoefte is ingericht.

Inhoudelijk

In het maatwerktraject volg je ons programma waarin we jou (beter) leren programmeren. Om rustig te beginnen start je meestal met HTML en CSS om daarna door te gaan naar Javascript. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al ervaring hebt met programmeren. In dat geval bepalen we samen waar je inhoudelijk mee aan de slag gaat.

Later in het traject kun je onder meer aan de slag gaan met GIT, php, laravel, vueJS, scrum. Misschien heb je ook zelf al een specifieke programmeertaal in gedachten. Meestal kunnen we je daar ook mee verder helpen. Het is immers een maatwerktraject.

Een IT-begeleider helpt je op IT-inhoudelijk gebied. Dat betekent dat je samen met je IT-begeleider bepaalt waar je mee bezig gaat. Maar je IT-begeleider is er ook om je op weg te helpen als je iets niet snapt. Je krijgt een vaste IT-begeleider toegewezen die veel ervaring heeft met programmeren.

Er zijn geen klassikale lessen of colleges. Je werkt in het begin van het traject voornamelijk individueel. Als je wilt, kun je natuurlijk wel contact hebben met collega’s. Maar dat hoeft niet.

Tijdsduur

Het maatwerktraject heeft geen vaste duur. Het traject wordt in overleg met jou gepland.

Financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om een maatwerktraject bij Script te financieren. Lees hier meer over de financieringsopties.

Aanmelden

Een leerwerktraject bij Script is een traject waarbij je binnen vooraf bepaalde tijd wordt opgeleid tot software developer. Het einddoel is altijd om na het traject aan het werk te gaan.

Inhoudelijk

Voordat je een leerwerktraject kunt volgen, ga je eerst een thuisstudie doen. De thuisstudie bepaalt of jij het in huis hebt om binnen korte tijd opgeleid te worden tot junior software developer. Je maakt vier weken lang opdrachten vanuit huis. De vijfde week werk je bij ons op kantoor in Groningen.

Als de thuisstudie succesvol is doorlopen ga je aan de slag met ons reguliere programma. Waar je instroomt hangt af van jouw eventuele ervaring. Als je nog nooit iets met programmeren hebt gedaan start je met HTML en CSS. Daarna ga je door met javascript, php, laravel, GIT, vueJS en scrum. Dit zijn vaste onderdelen van het leerwerktraject.

Het eerste deel van het leerwerktraject werk je voornamelijk individueel onder begeleiding van een IT-begeleider. Zodra je het individuele programma hebt afgerond, voeg je je bij een development-team. In teamverband ga je werken aan software die wordt gebouwd voor klanten van Script.

Tegen het einde van je leerwerktraject gaan we je bemiddelen naar een baan als software developer. In overleg ga je eerst een aantal maanden op een werkervaringsplek aan de slag. Alvorens je daadwerkelijk in dienst komt bij een werkgever.

Tijdsduur

De thuisstudie duurt vijf weken. Na de thuisstudie volgt het daadwerkelijke traject. Deze duurt negen maanden. Daarna ga je nog uiterlijk zes maanden (meestal korter) werken op een werkervaringsplek. Het totale traject duurt daarmee zo’n één tot anderhalf jaar.

Financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om een leerwerktraject bij Script te financieren. Lees hier meer over de financieringsopties.

Aanmelden

Is je interesse gewekt, vul dan het interesseformulier in. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen en antwoorden

Je hoeft geen kennis van programmeren te hebben om bij ons te kunnen starten. Het kan natuurlijk wel. Onze programma’s zijn zo ingericht dat je met ieder ervaringsniveau kan instromen.

Maatwerktraject: Voor het maatwerktraject bepalen we samen met jou hoeveel dagen je aanwezig bent. Wil je rustig opbouwen, dan kan dat ook. Je start dan bijvoorbeeld eerst met één of twee dagdelen per week.

Leerwerktraject: Tijdens het leerwerktraject ben je de eerste drie maanden drie dagen per week aanwezig, de volgende zes maanden ben je vier dagen per week aanwezig.

We werken onder andere met: HTML, CSS, Javascript, VueJS, Laravel, PHP & MySQL. Daarnaast maken we gebruik van GIT en scrum. Er zijn ook deelnemers die met andere talen werken, bijvoorbeeld Flutter, Go, Python of Java. Deze talen zitten niet in ons standaard programma, maar in overleg kun je hier wel mee aan de slag.

Deelnemers die ons leerwerktraject succesvol hebt afgerond noemen wij een junior developer. We schatten het leerwerktraject in op HBO-niveau. We hebben geen HBO accreditatie.

Script is opgenomen in het CRKBO register. Daarmee voldoen wij aan de voorwaarden om “kort beroepsonderwijs” aan te mogen bieden.

Vul het interesseformulier in. Wij nemen vervolgens contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Daarin leggen we uit wat we doen en bespreken we de mogelijkheden voor jou bij Script.

Standaard werk je van 10:00 – 16:00 uur. Als je doorstroomt naar een dev team ga je van 9:30 – 16:30 uur werken. Het kan natuurlijk zijn andere werktijden voor jou beter werken. Daar kunnen we aangepaste afspraken over maken.

Er is op dit moment geen wachtlijst voor het volgen van een leerwerktraject of maatwerktraject bij Script.

Tag: Zorgaanbod

De meeste deelnemers bij Script hebben autisme of hoogbegaafdheid. Je hoeft geen diagnose te hebben. Onze begeleiding is erop ingericht om goede ondersteuning te kunnen bieden bij autisme en alles wat dat met zich mee brengt.

Heb je geen autisme, maar denk je wel dat Script een goede plek voor jou kan zijn? Neem dan contact op, we gaan dan samen de mogelijkheden bespreken.

Tag: Zorgaanbod

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op